המרכיב הסודי של חומוס אבו סקסוקה – חלק ג'

פוסט בהמשכים, כך שבסוף השבוע תוכלו להכין בבית חומוס שמביא עמו ברכה, נחמה ושנ"צ

חלק א' נמצא פה

חלק ב' נמצא פה

באותו מתכון של אייל שני לחומוס, הוא מונה בין הכלים הדרושים: "צלחת נכונה". כאחד שלא יודע להשאיר משהו בצלחת בתום הארוחה, צלחת נכונה מבחינתי היא צלחת קטנה מספיק כדי שאגמוז את כולה ובכל זאת ישאר בי צלם אנוש. היא כמובן צריכה להיות לפחות קצת קעורה. אך לא כעורה. למרות שכל חומוסיה בעולם בערך מגישה חומוס בצלחות לבנות, אצלנו בבית יש צלחות נכונות בשלל צבעים.

מתכון לשש מנות חומוס יפות: 

  • סיר לחץ
  • חצי קילו של גרגירי חומוס, הקטנים ביותר שתמצאו
  • 150 גרם של הקטניה הנוספת הנבחרת. המלצה חמה: שעועית מש
  • מי שמעוניינת: כפית מחוקה של סודה לשתיה

השרו את הקטניות 8 שעות כמו שדיברנו. אפשר ביחד. אין צורך להנביט.

שפכו את מי ההשריה ושטפו מעט את הקטניות. הכניסו אותן לסיר לחץ, כסו במים כך שיש איזה 5 ס"מ מים מעל החומוסון העליון. זרקו פנימה גם:

  • 2 שיני שום יפות וחצויות שהוצאתם להן את הליבה הירוקה (כי היא עושה צרבת)
  • כפית מחוקה כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • בלי בצל בסיר, תודה.

סגרו את המכסה והביאו לרתיחה על אש גדולה, עד שסיר הלחץ מתחיל לשחרר לחץ. או אז העבירו לאש קטנה מאד ותנו לסיר להמשיך לשחרר לחץ בקצב שלו. זה משתנה לפי גודל הסיר- פעם היה לי סיר קטן ונפלא שחצי שעה על אש קטנה הספיקה לו. היום יש לי סיר גדול ונפלא שצריך 45 דקות אבל מתיז הרבה פחות. כמובן שאם יש לכם זמן תוכלו לבשל בסיר רגיל – זה ייקח מינימום שעתיים ורבע של אש קטנה, יותר מים וגם ידרוש מכם לכפות.

כשהחומוס וחבריו רכים כמו פירה, כך שבקלות רבה נמעכים בין שתי אצבעות או שתי שיניים, סגרו את האש. תנו לסיר להתקרר מעט ובינתיים הכינו בצד:

  • 150-100 גרם טחינה משובחת- קרואן משכם, סמל היונה משכם או אל ארז. לא אלואדי ולא אחוה. אין צורך בטחינה משומשום מלא- חומוס אוהב טחינה רגילה.
  • מיץ משני לימונים שנסחטו עכשיו.
  • כמון טחון שריחו נעים.
  • מלח
  • פלפל שחור
  • משהו חריף: זה יכול להיות קצה כפית עם סחוג, או פפריקה חריפה. אני אוהב קורט שאטה טחון.
  • שתי כפות עלי פטרוזיליה טריה ושטופה, או יבשה שריחה נעים.
  • שמן זית, רצוי טרי, כזה שעדיין חריף מעט
  • פיתות שכיף לגעת בהן
  • בלנדר מוט. אם אין, מעבד מזון אחר שחביב עליכם
  • כלי קיבול חסין חום (למשל קערת זכוכית)
  • 6 צלחות נכונות
  • ספל, מהנדיבים

עד כאן כל המצרכים והכלים. תתארגנו על כל מה שחסר, כי מחר נגיע לכללי הטקס הקדוש עצמו. ומחרתיים כבר תאכלו את מה שבישלתם.

2 מחשבות על “המרכיב הסודי של חומוס אבו סקסוקה – חלק ג'

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s